SAHABAT - SAHABAT صحابة - صحابة

KENAPA KRISTIAN PERLU MENGGUNAKAN NAMA ALLAH ???

>> Sabtu, Februari 28, 2009

SEBAGAI UMAT ISLAM BERITA YANG DITERIMA HARI INI ADALAH SATU BERITA YANG MENGEJUTKAN,APABILA MAJALAH KRISTIAN DIBENARKAN MENGGUNAKAN PERKATAAN ALLAH.

SIAPA YANG MEMBERI RESTU KEPADA GOLONGAN KRISTIAN INI UNTUK MEMOHON MENGGUNAKAN PERKATAAN ALLAH???

KENAPA PERLU MERAKA INI MEMBERI KENYATAAN INI.ADAKAH KERANA INGIN MENDAPAT SOKONGAN POLITIK???

ADAKAH POLITIK LEBIH PENTING DARI AGAMA ISLAM???

KENAPA AHLI PARLIMEN SHAH ALAM , DEWAN ULAMAK PAS DAN PEMIMPIN DE FACTO PAKATAN RAKYAT MEMBERIKAN GREEN LIGHT KEPADA MEREKA UNTUK MENGGUNAKAN PERKATAAN ALLAH.APA AGENDA MEREKA INI...

KENAPA PIHAK HERALD TRIBUNE MAJALAH KATOLIK INI BERSUNGGUH - SUNGGUH MEMOHON UNTUK MENGGUNAKAN PERKATAAN ALLAH UNTUK MENGANTIKAN PERKATAAN TUHAN DAN JESUS DALAM PENULISAN MEREKA.

APA AGENDA TERSEMBUNYI MEREKA INI...

DALAM KHALIMAH SHAHADAH KITA MENYEBUT LAA ILAHAILLAH LAA ITU BERMAKSUD TIADA ILLAH ITU BERMAKSUD TUHAN.MEREKA BOLEH MENGGUNAKAN PERKATAAN ILLAH UNTUK MENGANTIKAN PERKATAAN TUHAN ATAU JESUS.

PENGGUNAAN PERKATAAN ALLAH INI AKAN MENIMBUL KAN KEKELIRUAN KEPADA UMAT ISLAM DIMALAYSIA TERUTAMA KEPADA UMAT ISLAM YANG SEDIKIT JAHIL DALAM HAL EHWAL AGAMA.JIKA DENGAN PENGGUNAAN PERKATAAN INI AKAN MENYEBABKAN UMAT ISLAM RAMAI YANG MENJADI MURTAD KERANA KELIRU.SIAPA YANG PERLU BERTANGGUNG JAWAB

ADAKAH AHLI PARLIMEN SHAH ALAM ,ATAU DEWAN ULAMAK PAS ATAU PEMIMPIN DE FACTO PAKATAN RAKYAT???ADAKAH MEREKA INI INGIN BERTANGGUNG JAWAB

JAWAPANNYA TIDAK SAMA SEKALI.INI KERANA PADA MASA ITU MEREKA INI AKAN MEMBUAT KECOH UNTUK MENUNDING JARI KAPADA KERAJAAN KERANA TIDAK PEKA KEPADA SENSIVITI UMAT ISLAM.ITU YANG ADA DALAM KEPALA HOTAK DIORANG INI.

KENAPA KDN AKUR UNTUK MEMBERI KEBENARAN KEPADA MEREKA.INI KERANA DALAM PERLEMBAGAAN ADA TERTULIS TENTANG KEBEBASAN BERAGAMA.
ADAKAH SEBAB ITU KERAJAAN HARUS DI PERSALAHKAN.JAWAPANNYA TIDAK BOLEH DISALAH KAN KEPADA KERAJAAN.INI KERANA KALAU KDN MASIH MELARANG ITU AKAN MELANGGAR PELEMBAGAAN MALAYSIA.

JADI SIAPA YANG HARUS DIPERSALAHKAN.JAWAPANNYA ADALAH ORANG - ORANG YANG BERKEPENTINGAN DAN RAKUS UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN DARI SEMUA RAKYAT YANG MEMBERIKAN RESTU KEPADA MEREKA UNTUK MENGGUNAKAN PERKATAAN ALLAH DALAM PENULISAN MEREKA .ITU LAH ORANG YANG PATUT DIPERSALAHKAN

0 ulasan:

Catat Komen

Chat roll Blogger Pembela Negara BPN

Arkib Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP