SAHABAT - SAHABAT صحابة - صحابة

ADAKAH MANTAN MB LUPA???

>> Sabtu, Februari 07, 2009

SEINGAT SAYA JAWATAN MB PERAK DIBERIKAN KEPADA YB IR NIZAR KERANA TIADA SEORANG PUN WAKIL MELAYU DALAM DAP.KERANA DALAM PERUNTUKAN NEGERI PERAK MENTERI BESARNYA MESTILAH MELAYU.JADI SEBAB ITU DIA DILANTIK.DI BUKANNYA PILIHAN RAKYAT.TETAPI LANTIKAN BELIAU ADALAH KERANA KUASA SULTAN.

MARILAH KITA SAMA - SAMA FIKIRKAN ADAKAH PATUT DIA MENDERHAKA KEPADA SULTAN YANG MEMBERIKAN DIA KEPERCAYAAN UNTUK MENTADBIR NEGERI NYA

SATU LAGI KENYATAAN YANG DILAUNG - LAUNGKAN OLEH MANTAN MB BAHAWA DIA DIPILIH OLEH RAKYAT.CUBA DIA INGAT KEMBALI SIAPA YANG MEMBERIKAN DIA KERUSI TERSEBUT???

APA YANG DIA BUAT SEWAKTU DIA MENTADBIR.APAKAH JASA DIA KEPADA PENDUDUK MELAYU DINEGERI PERAK.SELAMA MENJADI MB ADAKAH DIA SEDAR DIA MENJADI KUDA TUNGGANGAN DAP???

IR NIZAR HANYA LAH BONEKA DALAM KERAJAAN PERAK YANG DIPIMPIN OLEH DAP SECARA BELAKANG TABIR.

KENAPA BELIAU MENYALAHKAN SERI PADUKA SULTAN PERAK DALAM MASALAH INI.SEPATUTNYA DIA YANG SALAH.KERANA DIA MEMBUAT PENGUMUMAN PEMBUBARAN DULU SEBELUM MENGADAP KEBAWAH DULI TUANKU UNTUK MENDAPATKAN PERKENAN TUANKU...

KENAPA DIA PERLU MELATAH DENGAN KES LOMPAT PARTI INI.BILA ADA ADUN UMNO YANG MELOMPAT PARTI DIA KATAKAN ITU BOLEH.TETAPI BILA EXCO DIA KELUAR PARTI DIA KATAKAN TAK SAH.MENGAPA NAK MENGAMALKAN DASAR " DOUBLE STANDART " NI .TAK BOLE KAH PERKARA TERSEBUT DIANGGAP KETENTUAN DARI ALLAH.

1 ulasan:

rezqeen hill 7 Februari 2009 7:58 PG  

Salam Tuan,

Mungkin Si Nizar ni dh lupe kot yg jawatan dia tu diberikan sbb ihsan sultan..

Ape bingai punya Nizar ni..

Catat Komen

Chat roll Blogger Pembela Negara BPN

Arkib Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP