SAHABAT - SAHABAT صحابة - صحابة

APA JASA MB PAKATAN RAKYAT PERAK KEPADA ORANG MELAYU???

>> Rabu, Februari 11, 2009

SEPANJANG 11 BULAN PENTADBIRAN MB PR PERAK

SATU PERSOALAN YANG MENJADI TANDA TANYA APA JASA MB NIZAR KEPADA ORANG MELAYU???

KERANA SEPANJANG PENTADBIRAN DIA HANYA ORANG - ORANG CINA KAMPUNG BARU YANG MENDAPAT KEUNTUNGAN DARI PENTADBIRAN DIA,

ADAKAH PENDUDUK CINA KAMPUNG BARU INI PENGUNDI MAJORITI DALAM NEGERI PERAK.TERLALU BANYAK KAH UNDI MEREKA SEHINGGA NIZAR TERLALU MENUMPUKAN KEPADA MEREKA.

DIMANA MEREKA SEWAKTU MANTAN MB NIZAR TUMBANG???
ADAKAH MERAKA BERSENANG LENANG DIRUMAH SETELAH MENDAPAT TANAH YANG PERJANJIAN 999 TAHUN.KENAPA MEREKA TIDAK BERMATIAN MEMPERTAHANKAN NIZAR YANG TUMBANG DIPERAK.JAWAPANNYA MEREKA HANYA NAK MENDAPATKAN KEPENTINGAN MEREKA SAHAJA.
NIZAR NAK JATUH KE NIZAR NAK NAIK KE MEREKA TAK KISAH JANJI TANAH DAPAT,

JADI SIAPA YANG MEMPERTAHANKAN NIZAR BERMATIAN MATIAN NI,YANG SAMPAI BERBARING DIATAS JALAN HANYA UNTUK TIDAK MEMBENAR KAN KERETA DYMM TUANKU SULTAN PERAK DAN PARA VVIP YANG LAIN UNTUK LALU.

APA YANG MEREKA DAPAT DARI PENGORBANAN TU,ADAKAH MEREKA DAPAT TANAH PERJANJIAN 999 TAHUN SORANG SEEKAR,
JAWAPANNYA TIDAK SAMA SEKALI

APA HADIAH YANG MEREKA DAPAT DALAM USAHA UNTUK MEMPERTAHANKAN KEDUDUKAN KUASA NIZAR HANYA GAS PEMEDIH MATA DAN TIDOR DIDALAM LOKAP

ADAKAH INI YANG DINAMAKAN PERJUANGAN...
ADAKAH MEMPERTAHANKAN NIZAR ITU SATU JIHAD BESAR DALAM ISLAM.SEHINGGA PENYOKONG PAKATAN RAKYAT BERMATIAN -MATIAN MEMPERTAHANKANYA.

SAMA - SAMA LAH KITA FIKIRKAN
YANG BERPECAH ORANG MELAYU
YANG BERPERANG SESAMA SENDIRI JUGA ORANG MELAYU

2 ulasan:

bungaraya 11 Februari 2009 1:16 PTG  

BUKAN SEKADAR TANAH 999, MALAH PEMIMPIN DAP JUGA BERJAYA DALAM USAHANYA UNTUK MEMPEROLEHI TANAH BALAK BERRATUSSSSSSSSSS EKAR DAN DARA PULA TU. PWEMIMPIN PAS JUGA DAPAT TAPI HANYA TANAH BALAK YANG PENUH DENGAN SEMAK SAMUN MUDA SAHAJA. ERTINYA BALAK DAH TAK ADA. KEPIMPINAN KESAMARATAAN YANG CUBA DIBAWA OLEH PAKATAN RAKYAT DAN DISOKONG MEMBABIBUTA DAN MENGKHINDzIR-BUTA OLEH PENYOKONG TIDAK MENJADI KENYATAAN, MALAH SEBALIKNYA YANG TIMBUL IALAH PEMIMPIN GILA HARTA SERTA MENINGGALKAN RAKYAT TIDAK KERUAN.

Awanama,  11 Februari 2009 11:02 PTG  

Doa selamat agar penyatuan orang melayu tidak longgar oleh dakyah orang-orang kafir dan DAP dan orang yang besekongkol dengan DAP.

"Segala kepujian dan kesyukuran dipersembahkan ke hadhrat-Mu ya Allah di atas limpah rahmah perlindungan kepada kami sekalian dengan aman tenteram, sihat wal’afiat dan selamat sejahtera. Kami memohon kepada-Mu ya Allah semoga diperkukuhkan perpaduan, dipereratkan persaudaraan dan diperkuatkan keazaman, hasrat dan cita-cita agar sentiasa mendapat keredhaan-Mu ya Allah".

"Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kami berada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumi sepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya Allah kami memohon bantuan dan pertolongan".

"Kami dengan segala rendah diri memohon agar Engkau kurniakan kami dan hamba-hamba-Mu sekalian dengan taufik dan hidayah, sentiasa di bawah pimpinan dan petunjuk-Mu ya Allah, mudah-mudahan segala usaha dan amal yang kami tunaikan akan mendapat sepenuh kejayaan dalam keredhaan dan restu-Mu di sepanjang zaman".

"Berkatilah negara Malaysia ini dan rahmatilah di bawah perlindungan-Mu sekalian yang bersangkutan dengannya semoga mendapat pertunjuk dari-Mu ke jalan yang Engkau redhai serta dengan penuh kehormatan dan kesucian, di samping meninggikan syiar-Mu dalam semua bidang".

"Peliharakanlah kami dan negara kami daripada segala bala bencana. Jauhkanlah kami sekalian daripada segala ancaman dan pengkhianatan. Bersihkanlah negara kami dari segala anasir jahat. Pandulah kami semua ke jalan yang benar, adil dan saksama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.".

"Kekalkanlah ya Allah kebenaran, keadilan, perpaduan, ketenteraman dan kemakmuran dalam negara bertuah ini".


View Profile: Rantong

Catat Komen

Chat roll Blogger Pembela Negara BPN

Arkib Blog

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP