SAHABAT - SAHABAT صحابة - صحابة

PENJENAYAH JADI HERO

>> Sabtu, Januari 31, 2009


SAYA AGAK TERTARIK DGN TAJUK ITU ENTAH KENAPE SEJAK KEBELAKANGAN INI KITA LIHAT TERLALU BANYAK PIHAK YANG CUBA MEMAINKAN ISU UNTUK MENCETUSKAN KEKACAUAN DALAM NEGARA.

KENAPA INI TERJADI???

KERANA KEPENTINGAN POLITIK INDIVIDU TERTENTU KAH???
ATAU PUN MEMANG ADA PIHAK YANG CUBA MENCABAR KEWIBAWAAN KAUM TERTENTU???
ATAU MEMANG ADA PIHAK YANG INGIN MELIHAT NEGARA KITA KUCAR KACIR.KERANA APA YANG SAYA LIHAT CARA PERMAINAN ISU PENJENAYAH YANG MATI ITU TERLALU MIRIP DENGAN PERISTIWA PAHIT YANG KITA TELAH ALAMI 40 TAHUN DAHULU.

MUNGKIN DIKALANGAN ORANG-ORANG LAMA MUNGKIN MASIH INGAT DENGAN PERISTIWA PAHIT 13 MEI 1969.ADAKAH KITA SEMUA INGIN LALUI LAGI PERISTIWA TERSEBUT.ADAKAH KITA INGIN GADAIKAN SEGALA KEAMANAN , KEMAKMURAN , DAN PEMBANGUNAN NEGARA YANG TELAH KITA BANGUN KAN BERSAMA-SAMA SELAMA INI HANYA KERANA KEPENTINGAN POLITIK DIRI KITA SENDIRI

BANYAK PIHAK YANG BERKEPENTINGAN POLITIK CUBA MENANGGUK DI AIR YANG KERUH DAN CUBA UNTUK MEMPERBESARKAN ISU TERSEBUT.

ADAKAH KITA SANGGUP MEWARISKAN KEPADA ANAK CUCU KITA NANTI SEBUAH NEGARA YANG MUSNAH DEK KERANA GHAIRAHNYA KITA BERPOLITIK.

KENAPA PERLU TERJADI PERKARA SEDEMIKIAN SEDANGKAN DULU KITA HIDUP HARMONI DIANTARA SATU SAMA LAIN,BOLEH DUDUK SEMEJA BERBINCANG UNTUK MEYELESAIKAN MASALAH KAUM MASING - MASING.KENAPA SEKARANG DAH TAK BOLEH LAGI KITA LAKUKAN SECARA HARMONI.

ADAKAH KITA SUKA KITA BERTEMPUR,BERPERANG SESAMA SENDIRI.HANYA UNTUK MEMUASKAN NAFSU BEBERAPA ORANG YANG TAK MAHU MELIHAT KEMANAN DIKEKALKAN.

SAMA-SAMA LAH KITA FIKIRKAN PERKARA INI SEDALAM-DALAMNYA

CUBA KITA LIHAT GAMBAR ANAK-ANAK TERSEBUT.ADAKAH KITA SANGGUP MEMBUATKAN MEREKA MENDERITA HANYA KERANA KITA TERLALU RAKUS MENGIKUT HAWA NAFSU SEHINGGA MENGADAI KEAMANAN MEREKA DIMASA DEPAN

1 ulasan:

Sha 3 Februari 2009 4:39 PTG  

Apabila kejadian 13 Mei berulang lagi (tak simpang malaikat 44 la) barulah Melayu nak bangkit semula agaknye dan sedar bahawa "the Malays in this country are under siege" by kaum lain. Bagi keluarga si penjenayah tersebut, kematiannye memang tak adil. Bagi polis, dan kemungkinan geng-geng musuh jenayahnya mungkin merasakan kematiannya adalah patut. Tapi bagi ahli politik seperti VP MIC tu, ini adalah masanye untuk menyebarkan unsur-unsur perkauman. Susah sikit untuk rakyat simpati atas bekas penjenayah tersebut (tak kira apa kaum pun) sebab kalau dia tak mati dalam tahanan, doia mungkin mati ditangan jenayahnya sendiri dan mayat tak jumpa pu.
Mintak maaf la sekiranya menyinggung sesetengah pihak but this is my penny worth of thoughts.

Catat Komen

Chat roll Blogger Pembela Negara BPN

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP